Un mic dejun gustos sau de ce nu o gustare sanatoasa poata sa vina la pachet cu nutrienti valorosi pentru sanatatea organismului uman.
Nu trebuie sa avem un regim monoton si lipsit de gust daca ne dorim o alimentatie cat mai sanatoasa, asadar iti ofer mai jos o reteta foarte simpla pe care o pot face chiar si cei cu "mai putin timp" de gatit si pregatit :)
Ingrediente:
- 2 oua;
- 2 banane medii bine coapte;
- 150 g faina migdale;
- 100 ml lapte;
- un praf de sare;
- esenta de vanilie- 1 lingurita (optional);
- praf de copt-1 lingurita cu varf;
- 1 lingurita scortisoara (se poate pune si putina nucsoara- depinde de preferinte);
- 1 lingura unt /unt de cocos topit;
- optional se mai pot adauga seminte/fructe uscate/fulgi de ciocolata neagra, etc.
In poza aceasta eu am ales sa mai adaug cateva stafide, merisoare si fulgi de migdale.
- Mod de preparare:
Amestecam intr-un bol ingredientele uscate: faina de migdale, praful de copt, praful de sare, scortisoara.
Separat intr-un alt recipent zdrobim bananale cu o furculita cat de bine putem, adaugam ouale, esenta de vanilie si lingura de unt topit si amestecam bine, apoi le adaugam peste bolul cu ingredientele uscate.
Dupa ce se obtinem o compozitie omogena putem sa o turnam intr-o tava de chec tapetata cu hartie de copt.
Se da totul la cuptorul preincalzit la 175-180 grade Celsius pentru 30-40 minute (la final se poate face bine cunoscutul test cu ajutorul unei scobitori).
* Sugestie pentru servire:
Mie imi place sa o servesc la micul dejun cu putin unt de arahide alaturi de o cafea buna :)
Sa aveti pofta!
Cu drag,
Flavia
Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigentica si Nutritia dupa Genotip
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221
Lasa un comentariu