Sunca de pui facuta in casa

Pentru iubitorii de mezeluri, dar si pentru cei care isi doresc sa aiba o alimentatie sanatoasa recomand o reteta usoara si gustoasa, care poate inlocui cu succes sunca de pui din comert (imbibata cu atatia aditivi).

De ce aveti nevoie?
- un piept de pui;
- putin ulei masline;
- ierburi aromatice;
- sare;
- piper;
- un vas termorezistent;
- putina apa;
- o bucata de ata (mai tare).

Mod de preparare:
- cu ajutorul unui intinzator de snitele, batem bine bucata de piept de pui, o ungem cu putin ulei masline (1-2 linguri), o condimentam cu ce dorim si ne place, iar la final o rulam si o prindem cu bucata de ata tare (sa stea pana la final asa rulata/infasurata).
Intre timp cuptorul se lasa la preincalzit la 160-180 grade Celsius, bucata de pui rulata se aseaza in vasul termorezistent, punem putina apa (cam 1 deget) si este gata de bagat la cuptor. Nimic mai simplu!
In cel mult o ora ar trebui sa fie gata (timp in care o mai poti stropi din cand in cand cu putina apa din vas, sa nu se arda).

Daca doresti si variante mai sofisticate incearca sa folosesti in interior (inainte de a rula) diferite umpluturi. Eu am incercat cu rosii uscate si parmezan/ciuperci si parmezan/spanac.
Este minunat! Se poate da si putin prin pesmet (daca doresti sa ii faci o usoara crusta).

Dupa ce s-a racit, se desface ata cu care a fost infasurata bucata de pui si se feliaza dupa dimensiunea dorita.
Numai buna in sandwich sau de ce nu langa o garnitura sau salata de legume.

Sa ai pofta!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole,
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica si Nutritia dupa Genotip
Pentru programari sau alte detalii APASA AICI

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0