Daca intr-un articol anterior va povesteam despre curele detox, am revenit si cu articolul in care va promiteam sa va enumar cateva dintre cele mai importante alimente detoxifiante si care ar trebui incluse daca nu zilnic, macar la 2 zile in alimentatia noastra.
Nu mai este o noutate sa stim ca pe langa o foarte buna hidratare, legumele si fructele in principal sunt cele care au un puternic rol in procesul de detoxifiere al organismului, si tocmai de aceea o sa iti enumar mai jos cateva dintre cele mai importante:
- cruciferele (varza, broccoli, conopida, varza de Bruxelles);
- alimente de tip Allium (usturoiul, ceapa verde, prazul, ceapa);
- redu din cantitatea de cafea consumata zilnic si inlocuieste-o cu 1-2 cani de ceai verde de calitate superioara/organic;
- daca esti adepta/-ul consumului de fresh-uri, incearca sa ai in compozitia lui exclusiv legume si verdeturi, cum ar fi de exemplu: telina,morcov, castraveti, ardei, coriandru, ghimbir, patrunjel, etc;
- alimente cu continut de bioflavonoizi: fructele de padure (capsuni, zmeura, mure, etc) sau struguri;
- tot plante cu rol detoxifiant sunt cunoscute ca fiind si urzica, papadia, galbenelele, anghinarea, rozmarinul;
- curcuma (turmeric si curry) pentru efectul antiinflamator si detoxifiant: adaugati-le cat mai des in preparatele voastre;
- clorofila (care se gaseste in toate legumele cu frunze verzi, dar si in iarba de grau/ orz verde).
Asadar, incearca sa incluzi cat mai des in alimentatie alimentele mentionate mai sus, iar in felul acesta iti vei ajuta organismul sa isi intensifice procesele de detoxifiere zi de zi !!!
Daca ti-a placut acest articol te invit sa citesti si despre Curele DETOX - intre MIT si ADEVAR !
Cu drag,
Flavia
Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica si Nutritia dupa Genotip
Pentru programari sau alte detalii APASA AICI
Lasa un comentariu