5 idei pentru micul dejun

Micul dejun este una dintre principalele mese ale zilei (nu imi place sa spun ca este cea mai importanta, deoarece tot ceea ce alegem sa mancam pe parcursul intregii zile este important in atingerea echilibrului si mentinerea starii de sanatate), insa cu toate acestea multe persoane NU o au.

Pentru ca micul dejun ajuta la reglarea senzatiei de satietate pe durata intregii zile, ne ajuta sa avem randament si o putere de concentrare mai buna la munca sau la scoala, va prezint mai jos cateva idei simple si foarte usor de pus in practica.

 

Nu uitati ca diversitatea este cheia unei alimentatii sanatoase si echilibrate si oricat de mult ne-ar placea un aliment, nu putem sa il consumam zilnic....

  • Paine integrala sau (fara gluten pentru cei cu intoleranta),crema de branza, prosciutto crudo, alaturi de legumele preferate (eu am ales rosia si cateva masline cu oregano).
    Prosciutto poate fi inlocuit cu o pasta de peste, cu o bucata carne de pui sau sunca de pui facuta in casa (vezi reteta AICI ).



  • Paine integrala, crema de branza, rondele de castravete, somon afumat si capere sau masline (depinde de preferinte).



  • Paine integrala, crema de branza, felii de avocado si ou fiert sau ou posat/ omleta/ ou ochi in tigaie antiaderenta.



  • Paine integrala, avocado pasat si condimentat dupa gust (sare, piper, zeama lamaie), 1 felie cascaval si legumele preferate (aici- ardei rosu taiat rondele).



  • Paine integrala prajita, branza Brie, felii de caise si migdale maruntite (se pot folosi si felii de piersica si fulgi de migdale).


    Sa fiti sanatosi!

    Cu drag,
    Flavia

Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica

Pentru programari sau alte detalii APASA AICI

Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0