Daca esti in pana de idei si nu mai stii ce sa mai adaugi la masa de dimineata, aceasta budinca de ovaz coapta la cuptor este o varianta mai multa decat usoara, prietenoasa dar si gustoasa.
Se prepara usor si se poate servi atat rece cat si calda, mai ales daca dimineata esti contra cronometru nu trebuie sa mai faci nimic, doar o scoti din frigider si o ornezi cu ce doresti (in poza atasata eu am ales iaurtul grecesc si magiunul de prune fara zahar adaugat), iar alaturi de o cafea buna poate sa inceapa ziua :)
- De ce ai nevoie?
- 200 g fulgi ovaz simpli, integrali;
- 500 ml lapte;
- 2 oua;
- 1 lingura unt;
- condimente dupa gust (scortisoara/nucsoara/ esenta vanilie/portocale/cacao/roscove);
- un praf de sare;
- 1-2 lingurite praf de copt;
- fructe la alegere;
- se mai poate adauga in functie de preferinte/ nevoi - pudra proteica ;
- pentru indulcire puteti folosi banana pisata sau zahar de stevia sau putin sirop de artar (insa adaugand la final gemul sau dulceata preferata, nu este nevoie sa indulciti prea tare compozita budincii)
Mod de preparare: - ai nevoie de o tava mai patrata cu dimensiune de 20X20 cu pereti mai inalti;
- o tapetezi cu hartie de copt;
- asezi fructele pe care le doresti (se pot folosi chiar si cele congelate);
- apoi prepari compozitia in felul urmator, amesteci fulgii de ovaz cu laptele, se adauga apoi cele 2 oua batute, praful de sare, praful de copt, condimentele si untul topit, apoi se toarna amestecul final peste fructele asezate in tava;
- se da la cuptor timp de 40-50 minute la 150-170 grade Celsius (pana cand se rumeneste usor la suprafata).
O portionezi si o servesti dupa bunul plac ! (cantitatea de mai sus este pentru aproximativ 5-6 portii).
Cu drag,
Flavia
Flavia Manole
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica
Lasa un comentariu