Nu mai este o noutate faptul ca in zilele de astazi sa mananci sanatos, poate fi cu adevarat gustos :) si tocmai de aceea imi place sa experimentez diferite retete/ texturi pe care pot sa i le introduc si micutului meu baietel.
De data aceasta am ales sa fac ceva de sezon, iar fructele de padure sunt preferatele mele, asa ca mai jos va las reteta.
Ingrediente:
- 70 g faina ovaz;
- 70 g faina migdale;
- 50 g faina integrala sau alba (pentru sportivi se poate inlocui cu pudra proteica );
- 2-3 banane medii bine coapte;
- 2 oua;
- un strop lapte;
- un praf de sare;
- 1 lingurita praf de copt;
- 1 lingura unt;
- fructe de padure pentru decor si compozitie.
Mod de preparare:
- cuptorul se preincalzeste 180 grade Celsius;
- am asezat hartia de copt intr-o tava de chec;
- am pregatit compozitia- prima data am amestecat toate ingredientele uscate (faina, sare, praf de copt, etc), apoi am pisat bananele cu o furculita, am adaugat ouale, laptele si untul topit; la final le-am adaugat peste ingredientele uscate si am omogenizat bine compozitia;
- am adaugat cateva afine in compozitie si am amestecat usor, pentru a nu le zdrobi;
- am asezat compozitia in tava de chec si am decorat cu zmeura si afine;
- am dat-o la cuptor pentru aproximativ 25-30 minute.
Ce bunatate!
Sa fiti sanatosi!
Iar daca o doriti mai dulce, adaudati voi peste 1-2 bucatele chec 1 lingurita miere :)
Merge de minune cu o cafea buna alaturi !
Cu drag,
Flavia
Flavia Manole, Nutritionist Dietetician
Programari la Brasov si Fagaras: 0748 822 221
Lasa un comentariu