Tarta cu ou, branza si spanac

Daca iti doresti un mic dejun rapid (deoarece se poate prepara cu o seara inainte) sau de ce nu o masa de pranz satioasa si gustoasa, usor de transportat chiar la munca si/sau scoala, aceasta tarta indeplineste toate criteriile.

De ce ai nevoie?
Eu de obicei folosesc urmatoarele ingrediente:
- 4-5 oua intregi si 2-3 albusuri;
- 100-200 g branza rasa (telemea/ricotta/cas, etc);
- 200 g spanac;
- cateva rosii uscate;
- ceapa verde (1-2 fire);
- sare si piper dupa gust;
- 1 lingurita unt.

Mod de preparare:
Prima data se bat ouale (aici poti adauga si putin lapte- optional), apoi se adauga pe rand ceapa verde tocata, spanacul maruntit (se poate folosi si cel congelat-daca il lasi la dezghetat inainte si il storci putin inainte sa il adaugi in amestec), branza rasa si rosiile uscate maruntite. La final se potriveste de gust cu sare si putin piper.

Intre timp preincalzim cuptorul la 175-180 grade, iar intr-o tigaie antiaderenta punem lingurita de unt si o lasam la incalzit, cat sa ungem cu aceasta suprafata tigaii. 
Adaugam amestecul final in tigaie, o mai lasam pe foc cateva secunde si apoi o bagam la cuptor pentru 30 minute.
Cand este gata, o lasam putin la racit si o portionam dupa propriul nostru plac.

Reteta se poate diversifica/ personaliza in functie de preferinte si mofturi :)
In aceasta poza eu am asezat amestecul pe un strat subtire de cartofi fierti, a fost tare bun.

Sa ai pofta!

Cu drag,
Flavia

Flavia Manole,
Nutritionist Dietetician, MSc
Expert Nutrigenetica


Lasa un comentariu

Nume
Email
Verificare + =
Posteaza-l
0